فهرست مطالب
همه افراد دنبال کسب و کاری پرسود هستند که اگر این کار را در منزل هم بتوانند انجام دهند به طبع مورد استقبال بیشتری قرار می گیرد. یکی از مشاغلی که می توان با آن به سود قابل قبولی رسید شغل بسته بندی حبوبات در منزل است.
از آنجایی که حبوبات جزو مواد غذایی پر مصرف و محبوب به حساب می آیند، در سبد خرید بیشتر مردم و در بسته بندی های مختلف دیده می شود.
حبوبات شامل چه محصولاتی هستند؟
طبق دانشنامه ویکی پدیا حبوبات یا بُنشن جمع حبوب است و به گیاه یا دانه گیاهی از تیره باقلاییان گفته می شود.
نمونه هایی از حبوبات شامل :
- لوبیا
- نخود
- عدس
- ماش
- باقلا
- لپه
- بادام زمینی
- سویا
اهمیت بسته بندی حبوبات
در خرید حبوبات در فروشگاه ها، بسته بندی این مواد غذایی تاثیر بسیاری دارد و مشتری بدون آنکه از فروشنده سوالی بپرسد با توجه به اطلاعاتی که روی بسته بندی درج شده می تواند خرید خود را انجام دهد.
اگر محصول از کیفیت مناسبی برخوردار باشد، در خرید بعدی مشتری بدون نیاز به راهنمایی و رفتن به سراغ محصولات دیگر، به دنبال همان محصول قبلی که خریداری کرده است می رود و با طرح بسته بندی و اطلاعات درج شده می تواند از محصولی که در گذشته تهیه کرده دوباره استفاده کند.
در شغل بسته بندی حبوبات، بسته بندی حبوبات از آن جهت اهمیت دارد که هم معرف کیفیت محصول است و هم نظر مشتری را جلب می کند، یعنی باید طوری طراحی شود که هم باعث ماندگاری حبوبات باشد و هم از نظر بهداشتی قابل قبول باشد.
همچنین بهتر است دارای رنگ و طرحی خاص باشد که در خاطر مشتری بماند و نظر او را جلب کند.
بسته بندی حبوبات در منزل
یکی از روش های بسیار خوب و کارآمد که درآمد بالایی دارد بسته بندی حبوبات در منزل می باشد. این سبک کسب و کار امروزه به سرعت در حال گسترش بوده و علاقمندان زیادی پیدا کرده است. خانم های خانه دار خیلی بیشتر به بسته بندی حبوبات در منزل علاقه دارند و علاوه بر انجام کارهای خانه به این نوع مشاغل نیز می پردازند.
راه اندازی کارگاه بسته بندی حبوبات در منزل، معمولا مراحل ساده ای دارد:
قبل از هر چیز، مطمئن شوید که حبوباتی که می خواهید بسته بندی کنید تمیز و خشک باشند. همچنین مطمئن شوید که برای بسته بندی از بسته بندی های محکم و قابل باز شدن استفاده می کنید.
پس از آن، حبوبات را به دقت بشویید تا هر گونه آلودگی و گرد و غبار آنها از بین برود. سپس آنها را خشک کنید. حبوبات باید قبل از بسته بندی کاملاً خشک باشند؛ زیرا رطوبت می تواند باعث رشد قارچ و بوی بد شود.
در این مرحله باید، حبوبات را در ظروف بسته بندی قرار دهید. معمولاً از ظروف پلاستیکی یا شیشه ای با درب های محکم استفاده می شود. همچنین، می توانید از کیسه های بسته بندی خوراکی یا کیسه های زیپلاک استفاده کنید. شما همچنین می توانید در این مرحله از دستگاه های بسته بندی کوچک استفاده کنید که کار شما را بسیار آسان تر می کنند.
پس از انجام بسته بندی، بر روی هر بسته حبوبات، تاریخ بسته بندی و نوع حبوبات را بنویسید. این کار کمک می کند پیدا کردن محصول موردنظر بین قفسه های فروشگاه، آسان تر باشد.
در نهایت، بسته های حاوی حبوبات را در محلی خشک، خنک و دور از نور خورشید قرار دهید. نور خورشید می تواند باعث تغییر رنگ و کیفیت حبوبات شود، بنابراین بهتر است آنها را در جایی تاریک نگه دارید.
دلایل محبوبیت بسته بندی حبوبات در خانه
یکی از مزیت های شغل بسته بندی حبوبات در منزل، تنوع کار بالا است؛ به طوری که فرآیند بسته بندی در حجم کم اما نمونه های بزرگ انجام می شود.
برای بسته بندی حبوبات در منزل نیازی به انتخاب انواع صنعتی و پیشرفته نیست و با انواع دستی و نیمه اتوماتیک می توانید این کار را به راحتی انجام دهید.
حبوبات در فضاهایی مانند منازل و کارگاه های کوچک قابل بسته بندی هستند و نیاز به تهیه دستگاه های پر هزینه در ابتدای کار وجود ندارد.
همچنین اگر بعد از مدتی قصد خرید دستگاه بسته بندی داشتید، ما می توانیم به شما راهنمایی کاملی ارائه دهیم تا بهترین دستگاه را متناسب با نیازهای خود تهیه کنید. بهسازان ماشین یک شرکت در زمینه تولید دستگاه های صنعتی و خانگی می باشد که متناسب با نیاز مشتری دستگاه های مورد نیاز مشاغل خانگی و صنعتی تولید می کند. تمامی دستگاه های تولید شده در شرکت بهسازان ماشین یکسال گارانتی پس از فروش دارند. با خرید هر یک از این دستگاه ها خدماتی از قبیل نصب و راه اندازی در محل، 10 سال خدمات پس از فروش و آموزش رایگان استفاده از دستگاه ها به مشتریان گرامی داده می شود.
بیشتر بدانید: نقش بسته بندی در بازاریابی و فروش
تجهیزات مورد نیاز برای کارگاه بسته بندی حبوبات
اگر قصد شما جدی است و می خواهید برای خود یک کارگاه بسته بندی حبوبات احداث کنید، استفاده از 7 تجهیز زیر الزامیست:
- ترازو: وجود یک ترازوی دقیق برای اندازه گیری مقدار حبوبات قبل از بسته بندی ضروری است. این کار اطمینان می دهد که مقدار محصول در هر بسته، یکسان باشد.
- دستگاه بسته بندی: بسته بندی حبوبات در کیسه ها یا ظروف ممکن است نیازمند یک ماشین بسته بندی باشد. این ماشین ها می توانند از سیستم های دستی تا سیستم های کاملاً اتوماتیک متغیر باشند.
- تجهیزات تنظیم و بسته بندی: اگر حبوبات را در کیسه ها بسته بندی می کنید، نیاز به تجهیزاتی دارید تا آن ها پرس و محکم کنند، اینکار را به صورت دستی نیز تا حدودی می توان انجام داد.
- ماشین برچسب گذاری: ماشین برچسب گذاری کار قرار دادن برچسب بر روی هر بسته حبوبات را انجام می دهد. این برچسب ها معمولاً شامل اطلاعاتی مانند نام محصول، وزن، تاریخ انقضا و سایر جزئیات مربوطه است.
- ظروف ذخیره سازی: شما باید از ظروفی برای ذخیره حجم بالایی از حبوبات قبل از بسته بندی استفاده کنید. این ظروف باید بتوانند حبوبات را از رطوبت، حشرات و آلودگی محافظت کنند.
- ابزار کنترل کیفیت: ابزارهایی مانند دتکتور فلزات یا غربال ها برای اطمینان از اینکه حبوبات بسته بندی شده با استانداردهای ایمنی و کیفیت مطابقت دارند، ضروری است.
- تجهیزات حفاظت شخصی: استفاده از وسایلی مانند دستکش، برای حفظ بهداشت و پیشگیری از آلودگی در طول فرآیند بسته بندی ضروری است.
اینها برخی از تجهیزات اساسی هستند که برای یک کارگاه بسته بندی حبوبات لازم است. توجه داشته باشید بسته به نیازهای خاص شما، ممکن است نیاز به تجهیزات دیگر یا ماشین آلات ویژه داشته باشید.
البته در فرآیند بسته بندی حبوبات، می توانید از دستگاه بوجاری حبوبات نیز استفاده کنید که دستگاهی بسیار کاربردی است.
آشنایی با انواع دستگاه های بسته بندی حبوبات
کارگاه ها و کارخانه ها بر حسب نیاز خود می توانند از انواع مختلف دستگاه بسته بندی استفاده کنند، برخی از این دستگاه ها در زیر آورده شده اند:
دستگاه بسته بندی عمودی (Vertical Packaging Machine)
این دستگاه برای بسته بندی حبوبات در کیسه های عمودی استفاده می شود. نحوه کار به این صورت است که حبوبات از بالای دستگاه به داخل کیسه ها ریخته شده و سپس کیسه ها به طور اتوماتیک بسته می شوند.
این دستگاه معمولاً برای بسته بندی حجم های بزرگ حبوبات مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه بسته بندی افقی (Horizontal Packaging Machine)
این دستگاه، بسته بندی حبوبات را در کیسه های افقی انجام می دهد. حبوبات از یک طرف دستگاه وارد می شوند و به طور اتوماتیک در کیسه هایی که از سمت دیگر باز شده اند، بسته می شوند. این دستگاه معمولاً برای بسته بندی حجم های کوچکتر حبوبات استفاده می شود.
دستگاه بسته بندی وزنی (Weighing and Packaging Machine)
این دستگاه ترکیبی از ترازو و دستگاه بسته بندی است که برای اندازه گیری دقیق وزن حبوبات و بسته بندی آنها استفاده می شود. نحوه کار به این صورت است که حبوبات به ترتیب از یک سیستم تغذیه وارد دستگاه می شوند و سپس توسط ترازو وزن می شوند و در نهایت در کیسه ها یا ظروف مخصوص بسته می شوند.
دستگاه بسته بندی قرقره ای (Pouch Filling and Sealing Machine)
این دستگاه برای بسته بندی حبوبات در کیسه های رولی یا کیسه های باز آماده استفاده است، حبوبات به داخل کیسه های باز وارد می شوند و سپس دستگاه به طور اتوماتیک کیسه ها را مهر و بسته می کند.
مراحل کار خط بسته بندی حبوبات
بسته بندی حبوبات در کارخانه ها معمولا در طی چند مرحله انجام می شود که به شرح زیر است:
مرحله آماده سازی:
این مرحله از بسته بندی حبوبات، طی ۲ مرحله توسط دستگاه بوجاری و نیروی انسانی انجام می شود. در این مرحله آلودگی ها، گردوخاک، باقی مانده های گیاهان، ضایعات و… از حبوبات جدا می شوند. ابتدا فرایند با دستگاه بوجاری انجام می شود. این دستگاه در اندازه های مختلف بر اساس نیاز مصرف کننده تولید و عرضه می شود. بعد از آن حبوبات روی نوار نقاله دستچین ریخته شده و مجدداً توسط نیروی انسانی ارزیابی می شوند. در این مرحله تمامی آلودگی های باقی مانده از بین می روند. حبوبات بر نوار نقاله دستچین، علاوه بر بررسی نیروی انسانی، از جلوی لیزرهای چشمی عبور نموده و در نهایت در حالت تمیز و فاقد آلودگی، به مرحله بعد هدایت می شود.
پولیش کاری:
در این مرحله حبوبات شستشو قرار می گیرند. این مرحله توسط دستگاه پولیش انجام می شود که مسئولیت اساسی بهبود ظاهر و جلادادن به حبوبات را برعهده دارد. به طور طبیعی میزانی خاک بر سطح حبوبات وجود دارد. ممکن است این آلایندگی ها و خاک ها با دستگاه بوجاری نیز از بین نروند و باعث کاهش کیفیت بسته بندی حبوبات گردند. برخی بسته بندی های حبوبات، شفاف هستند و محصول داخلی آنها توسط مشتری مشاهده می شود؛ در نتیجه اگر حبوبات حاوی گرد و خاک و ظاهری آلوده باشند، بر سطح فروش محصول اثر منفی خواهد گذاشت. دستگاه پولیش سبب براق شدن و جلا یافتن سطح حبوبات می گردد و زیبایی ظاهر بسته بندی را چندبرابر می نماید
مرحله اندازه گیری:
در این مرحله، حبوبات به مقدار مورد نیاز برای بسته بندی وزن گیری می شوند. این اندازه گیری ممکن است به صورت دستی و با ترازو یا از طریق دستگاه های خودکار وزن گیری انجام شود.
مرحله بسته بندی:
پس از جدا کردن حبوبات در وزن های مدنظر، آن ها از طریق دستگاه بسته بندی، در کیسه ها یا ظروفی مانند جعبه ها کارتن ها بسته بندی می شوند. این مرحله ممکن است از طریق دستگاه های بسته بندی اتوماتیک یا با استفاده از کارگران برای بسته بندی دستی انجام شود. برای بسته بندی انواع حبوبات دقیق بودن و مشخص بودن بسته بندی اهمیت بالایی دارد. ازاین رو بهترین گزینه دستگاه بسته بندی مورداستفاده در این زمینه، دستگاه بسته بندی توزین دار است. این دستگاه در انواع مختلف تولید می شود: 2 توزین، 4 توزین، 12 توزین و… همچنین دستگاه بسته بندی توزین دار در 2 نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته می شود.
مرحله برچسب گذاری:
پس از بسته بندی، کیسه ها یا ظروف حاوی حبوبات برچسب گذاری می شوند. برچسب ها شامل اطلاعاتی مانند نام برند، نام محصول، وزن، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و سایر اطلاعات مربوطه هستند.
مرحله کنترل کیفیت:
در این مرحله، بسته ها برای کنترل کیفیت بررسی می شوند. این بررسی شامل بررسی کیفیت بسته بندی، تمیزی، وزن صحیح و عدم وجود هرگونه آلودگی یا خرابی است.
بسته بندی نهایی:
بعد از کنترل کیفیت، بسته هایی که مورد تایید قرار گرفته اند، بسته بندی نهایی شده و برای انتقال به بیرون از کارخانه یا کارگاه آماده می شوند. بسته بندی نهایی ممکن است شامل بسته بندی دوباره در جعبه های بزرگتر یا بسته بندی با استفاده از مواد محافظ مانند پالت و لاستیک باشد.
جنس و بررسی مواد بسته بندی حبوبات
جنس به کاررفته در طراحی بسته بندی حبوبات باید به گونه ای انتخاب شود که مواد تشکیل دهنده آن به مواد غذایی صدمه ای وارد نکند. امروزه در تولید پلاستیک های بسته بندی از انواع مواد شیمیایی استفاده می شود که باید از سلامت مواد مورد استفاده در آن مطمئن شوید.
همچنین بسیاری از طراحان بسته بندی، مواد اولیه ای که قابل بازیافت و قابل تجزیه باشد، پیشنهاد می دهند که با هزینه های کمتر قابل اجرا و استفاده است. ازاین رو جنس قابل بازیافت بسته بندی حبوبات نه تنها بر سلامت و حفظ محتویات آن اثرگذار است؛ بلکه برای محیط زیست هیچ ضرری نخواهد داشت و دوستدار طبیعت خواهد بود. همچنین در این حالت، افراد جامعه بیشتر تشویق می شوند تا از محصولاتی استفاده کنند که دوستدار طبیعت و قابل بازیافت است و از مواد شیمیایی مضر ساخته نشده اند؛ لذا بهترین نوع بسته بندی نوعی است که نه تنها به مخاطب بلکه به جهان محصولی بی ضرر ارائه کند.
سود بسته بندی حبوبات
بسته بندی حبوبات یک کسب و کار سودآور است. با توجه به اینکه تعداد واحدهای فعال در این حوزه در ایران کم است، می توان حدس زد که احتمالا سود بسته بندی حبوبات برای واحدهایی که کیفیت بسته بندی مطلوبی دارند، بسیار چشمگیر است. میزان سود حاصل از این کار به عوامل مختلفی بستگی داشته است که مهمترین آن ها به ترتیب عبارتند از: نحوه بسته بندی، ظرفیت خط بسته بندی، تجهیزات کاربردی و مهارت نیروی کار.
نتیجه گیری کلی از متن
بسته بندی حبوبات چه در منزل و چه در کارخانه های بزرگ، جز مشاغل سودآور قرار می گیرد. در این مقاله به نحوه کار خط بسته بندی حبوبات پرداختیم و همچنین تجهیزاتی را که در شروع و ادامه کار نیاز دارید به شما معرفی کردیم.
سوالات متداول
1- آیا می توان کار بسته بندی حبوبات را در منزل نیز انجام داد؟
بله، اگر قصد شروع این کار را دارید بهتر است در ابتدا به محل هایی که حبوبات بسته بندی را از شما می خرند، مراجعه کنید. با آن ها قرارداد ببندید و سپس حبوبات موردنظر را تهیه کرده و در خانه بسته بندی کنید.
2- هنگام شروع کار بسته بندی حبوبات در منزل، به چه تجهیزات و دستگاه هایی نیاز داریم؟
شما در ابتدا برای کاهش ریسک خود می توانید، کار بسته بندی را به صورت دستی انجام دهید. همچنین اگر قصد خرید دستگاه دارید می توانید به صفحه اصلی شرکت بهسازان ماشین مراجعه کنید تا در این خصوص بیشتر راهنمایی شوید.
3- سود بسته بندی حبوبات چقدر است؟
بسته بندی حبوبات یک کسب و کار سودآور است. با توجه به اینکه تعداد واحدهای فعال در این حوزه در ایران کم است، می توان حدس زد که احتمالا سود بسته بندی حبوبات برای واحدهایی که کیفیت بسته بندی مطلوبی دارند، بسیار چشمگیر است. میزان سود حاصل از این کار به عوامل مختلفی بستگی داشته است که مهمترین آن ها به ترتیب عبارتند از: نحوه بسته بندی، ظرفیت خط بسته بندی، تجهیزات مورد استفاده و مهارت نیروی کار می باشند.
No comment yet, add your voice below!